Pàgines

dilluns, de desembre 30, 2024

Ús de la netnografia en la recerca sobre tecnocultura

 

En el minitrack sobre netnografia es presenten quatre articles que avancen en la recerca netnogràfica amb diferents orientacions i aplicacions:

  1. "Abject Visualization: A Duo Auto-netnography in the Legal Online Adult Entertainment Generative AI Cyborg Context" de Robert Kozinets i Rachel Ashman. Aquest article explora la visualització abjecta a través d'una duo-auto-netnografia en el context de la IA generativa en l'entreteniment per a adults, centrant-se en imatges de cyborgs femenins.

  2. "Born Twice: The Role of Social Media in Identity Redefinition After Sudden Disability" de Lena Cavusoglu, Francesca Bonetti, Stefania Borghini, Nadzeya Sabatini i Russell Belk. Aquest estudi investiga com les persones amb discapacitats adquirides utilitzen les xarxes socials per redefinir la seva identitat.

  3. "Cultural Cartography: Pathways to Enhance Netnographic Integration" de Michael Mulvey, Christopher Belanger i Partha Krishnamurthy. Aquest article introdueix la cartografia cultural com una nova metodologia netnogràfica, utilitzant un estudi de cas sobre una interrupció d'internet al Canadà per analitzar les respostes dels usuaris a través de les xarxes socials.

  4. "Netnographic Insights into Digital Influence: Authenticity in Written Posts of Tourism Influencers on Instagram" d'Irina Gewinner. Aquest estudi analitza com els influencers de turisme a Instagram gestionen l'autenticitat i la confiança en les seves publicacions, identificant estratègies narratives i lingüístiques utilitzades per mantenir la seva credibilitat.

Aquests articles demostren la flexibilitat i utilitat de la netnografia per a la recerca en les ciències dels sistemes, abordant temes contemporanis i rellevants.


Introduction to the Minitrack on Applying Netnographic Research in the System Sciences Context—Insights, Illustrations, and Intersections