- Juny. Un mòdul sobre identitat digital en el curs de ciutadania digital. Aquest curs està organitzat per la Xarxa Infojove i es donarà totalment online. La matrícula és oberta.
- Juliol. Dos mòduls sobre "Reputació i Web 2.0: Inventari d'espais. Exemples de participació" i "
Xarxes socials: concepte; xarxes horitzontals i xarxes verticals" en el curs d'estiu sobre Gestió de la reputació corporativa coordinat per Neus Arquès en els cursos d'estiu de la IDEC de la Pompeu Fabra. La matrícula és oberta.
Comunicació, imatge, prestigi, participació en xarxes socials, gestió del coneixement, comunitats virtuals, web semàntica,... i, també indústria turística digital. Nova secció: "Think global act local"
dijous, de maig 29, 2008
Dos cursos: identitat digital i reputació digital
dissabte, de maig 24, 2008
Contest el mem iniciat per Josomid que em passa en Climent Picornell
En Climent Picornell, que vas ser professor meu quan estudiava turisme, em passa el mem iniciat per en Josomid, l'amfitrió de l'exposició d'Identitat Digital que avui tanca les seves portes a Palma.
1.- Quant temps portes com a blocaire?
El febrer de l'any 2003 vaig començar de forma experimental. I al desembre del mateix any ja ho vaig fer de forma intencionada i conscient amb aquest bloc.
2.- Com et vas assabentar de l'existència dels blocs?
Ara no me'n record. Llegint algun article, supòs.
3.- Què és el que més t'agrada del teu bloc?
Els comentaris que hi deixen els altres
4.- Recomana'm 5 blocs que segueixis amb freqüència:
- Archikubik. (Chalamanch, Santana, Lacasta)
- Marc Vidal.
- Toni Mascaró.
- Bitassa (Benjamí).
- Manfatta (Neus Arqués).
5.- Ets lector anònim d'algun bloc?
No solc deixar comentaris de forma anònima.
6.- Alguns blocs que et despertin especial simpatia.
Els de les persones que conec.
7.- Amb quins 5 blocaires te n'aniries de gresca?
Depen del dia i de l'estació de l'any.
8.- Recomana'm una eina d'internet:
El cocomments, per seguir els comentaris que vas deixant a ca els altres.
9.- Recomana'm un vídeo d'especial interès:
10.- Tria entre 3 i 5 blocaires perque contestin aquestes preguntes en els seus blocs:
Qualsevol que passi per aquí i li faci ganes contestar. I a Aprendiz de panadera.
dilluns, de maig 19, 2008
Els hotelers preocupats pels portals d'opinió
Al workshop sobre portals d'opinió de turisme, realitzat a l'Hotel Horizonte, dissabte dia d'internet, es va posar de manifest que els hotelers estan preocupats pels portals d'opinió tipus Trivago o HolidayCheck. Els hotels es juguen la seva reputació digital a través de comentaris revertits pels propis usuaris o per editors que busquen comentaris a altres indrets digitals i en fan ressò en aquests portals. Cada un funciona de forma diferent i té unes regles de joc distintes per decidir els rànkings que apareixen en les seves pàgines principals.
La gran preocupació dels hotelers és que es verteixin informacions falses procedents de persones que no han estat clients dels seus hotels. Una altra preocupació que van constatar és que l'opinió d'una persona molt enfadada, que sempre pot passar que hi hagi algú així, els hi faci molt de mal, i que les opinions positives són molt més difícils de revertir en el sistema per contrarestar les opinions negatives.
L'amic Andreu, de l'Hotel Horizonte, va convidar a n'en Josomid, que va assistir tant al workhop com en el beers and blogs. I va prendre nota dels comentaris. En Jordi Ruiz, que també hi era, n'ha fet un elaborat resum.
Si hi ha algú interessat amb quines eines i elements es poden utilitzar per gestionar la identitat i la reputació digital, pot pegar un bot a l'exposició del centre de cultura Sa Nostra sobre Identitat Digital, que romandrà oberta fins dia 24 de maig a Palma. A la tardor es traslladarà a Menorca i a principis de l'any que ve a Eivissa.
El món no s'acaba en els portals d'opinió, només són una eina més on es posa en joc la reputació digital de les marques, però hi ha maneres de rastrejar-les i de combatre-les, essent cada marca la principal font d'informació com deia Anil Dash i parafrassejava Neus Arqués, i nosaltres havem agafat la cita per exemplificar la sala número dos de l'exposició.
divendres, de maig 16, 2008
Em connecto, llavors existeixo
En Josomid ho té clar. S'ha connectat per existir. I perquè el reconeguin ha pres la tasca activa de fer amics. I ho ha aconseguit. De fet, un dia, al principi de la seva vida digital va esmentar que algun dia li agradaria sortir de marxa amb n'Andreu Llabrés d'Amic Hotel. Ido demà l'Amic Andreu l'ha convidat a participar en un workshop sobre Turisme 2.0 i al Beers & Blogs posterior. I allà estarà, segons anuncia en Josomid en el seu bloc: "Jo malauradament no podré anar a totes les activitats, ja que el mateix dia m'han convidat a assistir, en el Hotel Amic Horizonte , a un Workshop 2.0 sobre hotels i portals d'opinió, del que en pots trobar més informació aquí i aquí."
La veritat és que aquest híbrid digital actiu real amorf no para. La setmana passada va estar per Eivissa fent un munt d'amics, acompanyat per les amigues de comunicació digital i networking i els amics de sistemes de la Fundació IBIT.
dilluns, de maig 12, 2008
Wikiquote - l'enciclopèdia de les cites
L'altre dia li deia a Chalamanch que "la imaginació és més important que el coneixement", una cita d'Einstein. Ell ha comprovat si la cita era certa i ha arribat a un munt de cites d'Einsetin recollides a la Wikiquote, que no tenen desperdici, i moltes d'elles pareixen totalment del nostre temps.
T'hi pots entretenir hores revisant aquesta pàgina. Fins i tot hi ha cites dels capítols d'en House.
No és això jugar amb les identitats dels personatges a partir de recopilar frases que han dit en algun moment? Però no només de personatges reals, sino també personatges ficticis, inventats, de sèries de ficció. I tot a un click. La memòria col.lectiva s'encarrega de recordar-nos qui va dir que. Hi poses un concepte i surt tothom que ha parlat en algun moment d'aquell concepte.
Per exemple és curiós i potser un indicador que si busques "innovación" surti n'Steve Jobs amb aquesta frase:
"La innovación no tiene nada que ver con cuantos dólares has invertido en I+D. Cuando Apple apareció con el Mac, IBM gastaba al menos 100 veces más en I+D. No es un tema de cantidades, sino de la gente que posees, cómo les guías y cuánto obtienes."
- Fuente: Fortune, 9 de noviembre de 1998.
VilaWeb - Bo i millor del Web 2.0
Interessant article sobre eines Web 2.0. En aquesta web llisten les 100 millors, segons els vots dels internautes.