Comunicació, imatge, prestigi, participació en xarxes socials, gestió del coneixement, comunitats virtuals, web semàntica,... i, també indústria turística digital. Nova secció: "Think global act local"
dijous, de setembre 15, 2005
Qui és Qui a Internet?
Who is Who in the internet World és el gran treball d'investigació liderat des de la Universitat de Stanford pel català Andreu Veà que respon a tots els enigmes de la història d’Internet: Realment internet té un origen militar com ens han dit? Per què Europa va deixar passar dos cops la oportunitat de la seva paternitat? Qui va inventar l'indispensable correu electrònic?
L’acte serà a partir de dos quarts de vuit de la tarda a l’auditori del Parc Tecnològic Barcelona Nord de Barcelona Activa (antic Fòrum Nord de la Tecnologia).En aquest magnific espai, el Doctor Andreu Veà presentarà per primer cop a Europa el seu treball d’investigació i, amb el seu estil amé, participatiu i interactiu, donarà resposta a moltes preguntes i desmuntarà tots aquells mites sobre internet que sempre ens han explicat, però que ningú ha investigat en profunditat abans.
Via BarcelonaActiva
dimarts, de setembre 13, 2005
Informe: Best Practices in Public Relations. An Analysis of Online Press Rooms in Leading Companies Around the World
" En fin, seguimos en las mismas y no aprendemos. Pero es que además este tipo de estudios pone de manifiesto muchas más cosas. Bajo mi punto de vista, la empresa que se muestra hacia el exterior con estas carencias comunicativas, es más que probable que en su funcionamiento interior las cosas sean incluso más graves.
Es decir, el uso de herramientas colaborativas, la interacción y la comunicación transversal entre departamentos, la comunicación al cliente interno, el aprovechamiento eficaz de tecnologías, en definitiva la Gestión del Conocimiento, suele dejar mucho que desear. Como dice una anuncio publicitario (creo que de yogures), si te cuidas por dentro se nota por fuera."
Perquè la comunicació fluesqui s'ha d'explicitar que les tasques de comunicació de les persones indicades també compten, i no són una pèrdua de temps.
diumenge, de setembre 11, 2005
Blogs de la indústria del turisme
Referència extreta de Eyefortravel
Directory of Travel Industry Weblogs
I am Adam Smith
News and thoughts on online travel. Venture capital and start-up companies
techpolicy.typepad.com/iamadamsmith/
Buhlerworks
Commentary, analysis and strategy for destination marketing and online travel & tourism
buhlerworks.typepad.com/buhlerworks/
Diane Clarkson, Travel Analyst, Jupiter Research
weblogs.jupiterresearch.com/analysts/clarkson/
Online Travel Review
Daily Airline News by Jared Blank
M-Travel and Travel Distribution News
Mobile and Distribution News for the Travel Industry
Search Engine Roundtable
A Sabre Geek
Travel Buzz
Travel Buzz is a blog on the travel industry. It discusses the latest travel trends, and gives ideas on how travel technology can be combined with other evolving technologies such as weblogs, RSS and collaborative filters?
Online Travel Marketing
Online travel information and discussion on industry development and news
divendres, de setembre 09, 2005
Google & Cerf
La notícia de la setmana?
Se'ns dubte se n'ha fet un gran ressò.
La notícia té molt de comunicació i ressò mediàtic. Basta veure el càrrec que li han posat a Vinton Cerf: «Chief Internet Evangelist»
En Benjamí, fa un bon anàlisi de la notícia i dóna fonts d'exploració.
Línea d'investigació: cercar empreses amb Evangelists, analitzar qui són, d'on venen, les seves funcions i la seva repercusió en la imatge de l'empresa.
Faig una cerca a A9.com, ho sento, però necessit provar coses noves, ara tenc A9 a la part superior del navegador, i Google a la part inferior. Ara vaig alternant. De A9 m'agrada com ordena la informació. A diferència de Google intenta destriar el que són webs del que són blogs i pots veure els resultats al mateix temps en la mateixa pàgina. De Google el que m'agrada més és el scholar.google.com
Bé, curiosa cerca sobre Enterprise Evangelists (a la imatge).
Me xoca molt, però crec que és una potent eina de comunicació i poc explorada en el nostre país.
divendres, de setembre 02, 2005
Alianzo o la fabricació de xarxes socials
"Alianzo, una pequeña empresa que no sólo gestiona cualquier tipo de red social, sino que crea el software necesario para que funcionen estos nuevos grupos de contacto en determinados ámbitos, como una institución pública o un parque tecnológico."
Encuriosida vaig a la pàgina web d'Alianzo per veure com ho està venent. Diu que fabriquen xarxes socials. Posa uns quants exemples d'on ho estan aplicant.
Sembla que venen un programari, i a més metodologia:
"Para ayudar a organizaciones como la tuya a alianzarse, hemos desarrollado una serie de herramientas basadas en las redes sociales. Tras analizar las redes internas y externas de tu organización, buscamos fórmulas para alianzar a todos sus miembros y para generar nuevas redes sociales allí donde sea conveniente. Contamos para ello con una potente plataforma de gestión y generación de redes y estrellas (allí donde es precisa cierta coordinación jerárquica) sociales y de una metolodogía de animación de las redes."
En aquests moments, només deix anotada aquesta informació totalment objetiva procedent de les dues fonts mencionades. Estic reflexionant sobre aquest tema. De moment encara tenc les idees molt confoses. No sé si això és una gran idea o una idea suicida. Interessa als directius que s'aliancin els treballadors entre altres treballadors i no els directius sols coms fins ara? No sé si a la gent li interesa donar a coneixer la seva xarxa social o no. No sé si la gent està disposada a que contactin amb els seus contactes o no. No sé com si s'ha de deixar també anotat el grau de feeling o de confiança amb cada membre, no sé si es convenient fer-ho públic si no és recíproc. No sé fins a quin punt pot ser maquiavèlic infiltrar-se en xarxes socials. Per altra banda, pens que és cert que les xarxes socials tenen a veure amb l'estatus de les persones. Però a vegades, potser moltes xarxes que un té la percepció que té l'altre són fictícies. No ho sé.
El marketing viral se sustenta en les xarxes socials. Qualsevol moviment social se sustenta en les xarxes socials. Les xarxes socials són un element molt poderós de movilització ciutadana i d'opinió pública.
Les xarxes socials sense l'ús de les tecnologies són com a fils invisibles. Si es dóna visibilitat a través de les tecnologies, aquesta visibilitat podria fer que fossin manipulables? La visibilitat de les xarxes socials de les persones i de les persones formant part d'una institució pot influir en la percepció de la identitat que es té d'aquestes?
Hi ha algú que estigui estudiant les xarxes socials en el context de les teories de la comunicació y comparar-ne per exemple els seus efectes en relació a la indústria cultural i la comunicació de masses?
Crec que totes aquests dubtes s'han de tenir en compte alhora de donar visibilitat a les xarxes socials dins les institucions. Ara, si n'hi ha que ja ho tenen resolt i comencen a aplicar-ho segur que en poc temps gaudiran d'una avantatge competitiva més.